5.1.2014

Karjalanmöykyt

Uudenvuoden synttärijuhlien tarjoilut onnistuivat kokonaisuudessaan suorastaan ihmeen hyvin, pakastekarjalanpiirakoita myöten. Juhlien tuoksinassa unohdin kuitenkin paketin piirakoita ulos. Parin päivän päästä asia muistui mieleen, ja löysin terassilta sulaneen taikina-riisipuuroklöntin. Ensisilmäyksellä klöntti näytti vielä koostuvan karjalanpiirakoista, mutta alkaessani irrotella piirakoita toisistaan, totesin mönjän vain venyvän joka suuntaan. Niinpä sitten erottelin klöntistä epämääräisiä taikinamöykkyjä, jotka iskin pellille ja uuniin 20 minuutiksi.




Ulkonäkö oli karu, mutta maku päihitti jopa alkuperäisen! Möykyistä tuli sisältä pehmeitä, päältä rapeita. Kovan ruiskuoren sijaan ulkokuoresta tuli suutuntumaltaan mukavan nystyräinen ja tasaisen rapsakka. Maistuivat myös valikoivalle taaperolle, joka yleensä syö karjalanpiirakasta vain keskiosan.

Ehkä kokeilen tätä metodia muihinkin pakasteleivonnaisiin. Uniikki ulkonäkö luultavasti harhaanjohtaisi myös vieraat luulemaan, että leivonnaiset ovat ihan itse tehtyjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti